Tuin

Op zoek naar mijn moestuin

30 november 2018

Ze zeggen dat een tuin nooit af is, en dat is waar. Met mijn eigen tuin ben ik wel op het punt gekomen dat ik gewoon alles de tijd moet geven om te groeien en het niet nog voller moet zetten. Maar mijn handen jeuken en ik wil meer! Mijn volgende stap is dus het huren van een volkstuin waar ik (met de hulp van mijn vriend) een eigen plek ga creëren. Een spannend experiment. Een plek waar ik tot rust kan komen. In mijn dromen zie ik een tuin met bloemen en groenten. Even kijken hoeveel daarvan waarheid wordt.

Na wat zoeken kwam ik bij een volkstuinvereniging uit waar ik na een tijdje wachten mocht komen kijken naar een beschikbare tuin. Samen met twee oudere mannen van de tuincommissie lopen we langs de herfstuinen. Eentje doet aan verwachtingenmanagement en zegt: ‘Het is niet de beste tuin die we hebben, maar je kunt volgend jaar doorschuiven’. Jaja, schaduw dus. 

Je ziet het niet zo goed maar deze tuin heeft aan twee kanten (oost en zuid) enorme bomen. Nu vind ik schaduwplanten heel leuk maar over het algemeen hebben groenten veel zon nodig. Ook niet onbelangrijk was de mededeling: ‘We werken met gele en rode kaarten, ze noemen hier ons ook wel eens naar een Duitse organisatie, maar dat zouden we zelf nooit zeggen’. Vervolgens wees hij mij de tuinen aan die in verband met onkruid binnenkort een gele kaart konden verwachten en vroeg hij hoe ik van plan was het kunstmest onder te werken. NEXT.

Gelukkig was mijn ervaring bij een andere volkstuinvereniging veel beter. Ik had de keuze uit vier (!) tuinen en koos eentje pal in de zon naast een zij-ingang van het complex. 100 m2 is best indrukwekkend om mee te beginnen, maar we zullen zien!

Op de eerste foto van deze blog is het resultaat te zien van mijn iets overenthousiaste biedingen op een bank op marktplaats. Als afsluiting het uitzicht vanaf de bank op het gekste huis ooit.  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply